kérdezte: mszoni 5 hónapja

Etérő meglátások

Kedves Szakértők!
Párommal eltérőek vagyunk olyan téren, hogy dolgokban nem érti, miért nem elég nekem az az igény, mint neki van. Pl miért örülök az indukciós főzőlapnak, amit kaptam, miért nem jó szerényebb? miért nem osztom, vallom teljesen magaménak az ő nézöpontját?
Valahogy nem érti, hogy másnak más véleménye van, nézöpontja.Valahogy ö olyan, hogy őjótakar és majd ö megmondja, azt is megmondja mi a jó nekem, mert ő jobban tudja? Ezzel mit lehet kezdeni, mert hiába szoktam neki mondnai dolgokat, visszatérő dolog. Szoktam mondani, nekem más a véleményem, ezért, meg ezért akarom. Pedig nem vagyok se rongyrázó, se nagyzoló! Egészséges igényeim vannak. NEm vagyok túlzó. Sose voltam. Visznont a párom eléggé kicsinyes tud lenni. Azt mondta akkor lett ilyen, mikor annak idején épített magának egy kis házat és fognia kellett a pénzt. Mondjuk egyet tudunk érteni, hogy dolgokat milyen értékben keresünk, de ő tényleg kicsinyes és túl spóroló tud lenni. Mitkezdjek ezzel a gondolkodásával? Ő olyan, ha mondok neki valamit, hogy miért, akkor úgy magába elgondolkodik, aztán elfogadja. De van, hogy nagyon nincs kibékülve az eltérö igénnyel. Minek veszem , ha van. Minek veszek 3.nadrágot, ha van kettő. Értik? Írjanak rá valamit. Találtam olyan cikket, lehet, hogy tényleg ez van benne, majd ő megmondja, mert ő jobban tudja mi a jó. CSak épp amásik nem bólogató kutya.

0 ember szerint jó kérdés

1 Válasz

 • Pásztor Klára

  1 Pásztor Klára Jó válaszadó mondta 5 hónapja  Kedves Kérdező!

  A felismerése, hogy szakértők után néz kimondottan helyes gondolat.
  Ami kis eltérésnek látszik egy 5 éves házasságban, az a 7. év táján válóperes okká növekedhet a felek szemében......

  Önök számára a házasság újrarendezése ezen a területen igen hasznos lesz, lehet.
  Ez kettőjüknek aligha sikerülhet, ahogy az orvos sem tudja saját magát műteni jó eredménnyel!


  Számtalan házasság megmenthető lett volna az elmúlt évtizedekben, ha időben észlelik a megoldatlan kérdéseket, ahogy most Ön tette!

  Pásztor Klára
  Szakítás után - Válás előtt mediáció

  https://valasmenete.wordpress.com


Új válasz