kérdezte: Anonim 8 hónapja

bárki válaszának örülök

Tisztelt Szakértők!
én egy 40 éves nő vagyok . a minap hallottam az érzelmi híd kifejezést, egy dalhoz kapcsolódoan. Nekem nőtársaimmal mindig könnyen ment ez, egy gyerekkori trauma miatt, hamar felnőttem, de most itt a helye ennek őhozzájuk szexuálisan nem vonzódom. Ha így lenne minden könnyebb lenne, mert jó társ vagyok, de nem.

Viszont a férfiakkal képtelen vagyok ilyen hidat kialakítani, maradjunk a példánál. Fogalmam sincs ,mit, mire gondolnak, nincs bennem empátia talán, és nincsenek megérzéseim, csak úgy vagyok. Nagyon szeretnék ezen változtatni, mert nem akarok egyedül megöregedni. Lehet fiatalon is elüldöztem, pontosabban elhagytam a potenciális vőlegényt, akit már bánok, és több " rajongót! is. Miből fakad ez belőlem nem tudom. Szeretnék változni, de a korral ez egyre nehezebb.

0 ember szerint jó kérdés

2 Válasz

 • 2 Petúnia Jó válaszadó mondta 8 hónapja

  !

  Tisztelt Kérdező!

  Lehet, hogy épp ezzel az empátiára, érzelmekre törekvéssel szúrja el a dolgokat, hisz empátiát bárki iránt lehet és kell érezni, hisz ez a szeretet, de így végteleníti a kör átmérőjét, amin belül kereshetne, és ettől olyan elveszett lesz. Én a szimpátia szót javasolnám, az már leszűkíti a kört. Mit szól? Arra figyeljen, ki szimpatikus, ne arra törekedjen, hogy érzelmeket csiholjon.

 • Bibók Bea

  1 Bibók Bea Jó válaszadó mondta 8 hónapja


  Kedves Kérdező!
  Nagyon örülök, hogy felismerte azt, hogy ezzel a viselkedéssel - ami zavarja Önt - valamit kezdeni kell. Ennek mélyebb gyökerei vannak, mint hogy egy jó tanáccsal meg lehessen oldani. Egy erős ellenállás, vagy hárítás, ami miatt a férfiakhoz nem közelít, nem tudja fogadni az ő közeledésüket sem. Biztosan történt Önnel valami, ami nehéz érzéseket hozott az életében. Mintha félne a férfiaktól, vagy a velük való kapcsolatoktól.
  Én javasolnám Önnek, hogy keressen meg és terápiás keretek között dolgozzunk ezen a problémán. Ehhez idő kell, sem barátnő, sem egy jó tanács nem tudja megoldani ezt a helyzetet.
  Ha készen áll rá, és valóban elindul a feldolgozás és változás felé, akkor én várom szeretettel személyesen.
  Üdvözlettel:
  Bibók Bea
  Szexuálpszichológus
  Szexuálterapeuta
  Szextanácsadó
  Párkapcsolati tanácsadó
  30-9345-094
  www.pair-re-pair.webnode.hu
  https://www.facebook.com/szexualpszichologia.parterapia/


Új válasz