kérdezte: Anna811 4 éve

Vendégkönyvet mivel nyissuk meg?


Szeretnénk ha a lagzinkon vendégkönyvbe minnél többen írnának jókívánságot, gondolataikat és így szép emlék maradna számunkra.
Vásároltunk egy keménytáblás, elegáns noteszt erre a célra, igaz az elejére nincs rá írva, hogy emlékkönyv, de talán nem is ez a fontos.

Sajnos a meghívót nem tudjuk beleragaszni az első oldalakra, pont nem fér bele..
Más ötletünk nincs
Milyen idézetet, felhívást írjuk az első oldalakra, hogy minnél többen kedvet kapjanak az írásra, hogy felbátorodjanak?
Érdemes-e a vacsora alatt körbe vinni vagy csak mindenki adja át asztalról asztalra?
Előre is köszönöm

1 ember szerint jó kérdés

2 Válasz

 • Tóth Mihály

  2 Tóth Mihály Jó válaszadó mondta 4 éve


  Anna,

  A vendégkönyvnek két alapvető válsága van:
  1. Az emberek nemigen tudnak mit írni maguktól.
  Csak nézik az üres lapokat, és tanácstalanul morfondíroznak, hogy mit üzenjenek. Így a legjobb, ha konkrétan kértek tőlük valamit, azaz programozzátok őket. Például: Írjátok le az első emléketeket velünk, üzenjetek a 10 év múlva élő önmagunknak, írjatok egy jókívánságot, írjatok egy felajánlást, amit szívesen megtesztek nekünk, ... stb.
  A másik lehetőség, hogy nem korlátozzátok csak írásra. Szerezzetek be egy újra kapható "polaroid" gépet, amivel készíthetnek egy gyors fotót magukról (ez általában csoportosan történik), ezt beragasztják balra, és írják alá jobb oldalon. Ez így nagyon színes lesz, sőt még egy külön program is nekik.

  2. Ha a vacsoránál adjátok körbe, akkor főleg kajafoltokat "írnak" bele.
  A vacsora asztal tele van mindennel. Dekoráció, virág, evőeszköz, kistáska, telefon, köszönőajándék, plusz az étel, ital... Nincs hova letenni a vendégkönyvet. Ne is próbálkozzatok vele a vacsora alatt. Viszont hívjátok fel a figyelmet a vacsora előtti beszédeknél a vendégkönyvre - sőt mutassátok is meg.

  Ha kell még vendégkönyves ötlet, ítt esetleg leltek: http://ceremoniamester.cafeblog.hu/cimke/vendegkonyv/

  Üdv,

  TM


 • Tóth M. Erika

  1 Tóth M. Erika mondta 4 éve


  Szia, nagyon jó ötlet, ha körbeadjátok a vendégkönyvet, mert így biztosan eljut mindenkihez.
  Az első oldalra érdemes felírni a neveteket (keresztnév) dátumot, helyszínt. majd néhány sorban kérni a vendégeket, hogy írjanak pár sort nektek.
  Például lehet ilyen: "Kedveseim! Most még nem kell táncolnotok, de ez mégis egy felhívás a keringőre- tőlünk. Kérünk benneteket írjatok vagy rajzoljatok az esküvői emlékkönyvünkbe, névvel vagy név nélkül (amúgy van köztetek elbújtatott grafológus:) Ezzel nagy örömöt szereztek nekünk. Hajrá mindenki:)"
  Ha, gondolod még a végére odaírhatod, hogy okos telefont nem ér használni!
  üdv, Tóth M Erika beszédíró
  www.beszediro.eu


Új válasz