kérdezte: Anonim 2 éve

Milyen esküvője legyen egy középkorú párnak?

Kedves Tímea! 45 évesek vagyunk,ez lesz mindkettőnknek a második házassága. Szeretnénk nagyon emlékezetes,szép,elegáns,különleges esküvőt. De egyelőre fogalmunk sincs,hogy fogjunk hozzá. Mi illik ebben a korban és mi nem? Milyen esküvői ruhát viseljen egy karcsú,sportoló,de mégis csak középkorú nő? Szokott-e lenni vőfély,koszorúslány,illetve milyen elemek lehetnek,amik a fiatalok esküvőjében is vannak?
Köszönöm a válaszát.

0 ember szerint jó kérdés

2 Válasz

 • 2 mióka Jó válaszadó mondta 2 éve

  !

  A mi esküvőnk március 5-én volt, én 43, a férjem 47 éves. A férjemnek ez volt az első, nekem a második esküvőm. Mi szűk családi és baráti körben rendeztük az eseményt, elegáns, mégis könnyed hangulatban, egy falusi csárdában. Mindent mi készítettünk az esküvői meghívóktól kezdve egészen az asztaldíszekig. Imádtuk a készülődést, nagyon izgalmas volt minden, ami ezzel járt. A ruhám egy krémszínű estélyi ruha volt, amelyet menyasszonyossá tett egy nagyon szép csipkeboleró. A férjemen egy elegáns, visszafogottan díszített sötétzöld vadászöltöny volt. A ruhát az ember egyénisége határozza meg, olyan ruhát válassz, ami az egyéniségedhez illő, amiben jól érzed magad.
  Szerintem a koszorúslány téma már nem illő és nem kell, a tanúd legyen a testvéred (ha van) vagy valamelyik barátnőd, barátod vagy felnőtt gyermeked.
  Nekünk volt egy DJ-nk, aki mint ceremóniamester is közreműködött az étterembe érkezésünktől fogva és ragyogóan levezette az egész "műsort". Persze ehhez sokat kell egyeztetni, de megéri, mert nagyon sok terhet levesz a fiatal pár válláról. Sok-sok nevettető sztorit osztottunk meg a vendégekkel, amelyekből kvízkérdéseket állítottunk össze. Jókat nevetünk a válaszok hallatán. Nekünk a vacsora alatt a 20-30-as évek jazz zenéje szólt, aztán váltottunk egy kicsit bulizósabb hangulatra. Vegyétek figyelembe a meghívottakat, milyen zenét szeretnek és ehhez képest állítsátok össze a zenei menüt, már ha terveztek a vacsi után egy kis táncot is.

  Nem tudom, hogy hol és merre laktok, de Pomázon van egy varroda, amely menyasszonyi ruhák varrására specializálódott. Minden igényt, elképzelést megvalósítanak, az árak barátiak. (www.araonline.hu )

  Mi olyan esküvőt és vacsorát szerveztünk,ahol mindenki nagyon jól érezte magát, mi pedig felhőtlenül élveztük, mert ez a Mi napunk volt.
  Sok boldogságot nektek! :-)

 • Tóth Mihály

  1 Tóth Mihály Jó válaszadó mondta 2 éve


  Kedves "Anonim",

  A kérdését ugyan Tímeának címezte, de engedje, meg hogy egy támpontot adjak Önnek én is:
  A második esküvő nyilván már túl van a rózsaszín ködön, és érdemes a valódi értékekre fókuszálni. Válasszon olyan menyasszonyi ruhát, ami egyszerű vonalvezetésű, de hozza a sportos formáját. Halász Éva és Benes Anita (Dalaarna) kollekcióiban is találni ilyet.
  Vőfély vagy ceremóniamester attól függően van, hogy milyen a társaság. Ha inkább a hagyományos lakodalmakat szeretik, akkor az előbbi, ha inkább polgári "party" jellegű esküvőt kívánnak, akkor az utóbbit javaslom.
  Koszorúslányt már inkább ne erőltessen, hiszen ő elvileg a menyasszony egy hajadon barátnője... Inkább kérje fel a berátnőjét tanúnak, az közel ugyanaz. Egyházi szertartást a kisebb felekezet vállalnak második esküvő esetén, Dulai Roland atyát javaslom megkeresni. Az anyakönyvvezetőt pedig már szinte minden helyszínre ki tudják hívni.
  Ha szeretne a témáról többet is olvasni, javaslom az erről szóló oldalt: http://www.masodik-eskuvo.hu/

  Üdvözlettel, Tóth Mihály


Új válasz