kérdezte: Anonim 1 éve

Mit tegyek, hogy ne mindig csak joghurtot akarjon enni?

Gyermekem 2 éves. Amikor jöttek a fogai, eléggé megviselte őt, lázas, nyűgös volt, nem evett, stb. Mivel semmit nem akart enni, amikor jött a foga, kipróbáltam mindenfélét adni neki, és a joghurt volt az, amit megevett. Örültem, hogy ha nem is eszik semmit, legalább a joghurtot megeszi, mégis van valami a gyomrában. Viszont ezáltal annyira rászokott a joghurtra, hogy most, amikor már nem jön a foga, akkor is azt akar enni. Leveseket, főzeléket, melegszendvicset még csak-csak eszik, de csak keveset, és pl. húst egyáltalán nem akar enni. De valamikor ezeket sem, csak joghurtot, reggelire, ebédre, vacsorára. Ha nem adok neki, pl. azt mondom, nincs itthon, addig inkább nem eszik semmit, amíg nem kap joghurtot. Nem tudom, hogyan szoktassam le róla. Tudna tanácsot adni? Vagy kihez forduljak segítségért? És még 2 foga hiányzik, mi lesz, ha azok kezdenek el bújni. Válaszát köszönöm!

0 ember szerint jó kérdés

5 Válasz

 • 5 A kérdező mondta 1 éve | válasz erre: 4

  !

  Rendben, köszönöm szépen!

 • Dr. Kardos Zsuzsanna

  4 Dr. Kardos Zsuzsanna Jó válaszadó mondta 1 éve


  Kedves Anyuka!

  Megértem, hogy aggódik, nagyon rossz látni, hogy keveset eszik a gyermeke. Mégis azt javaslom, hogy csinálja úgy, ahogy eddig: hagyja, hogy annyit egyen a gyermeke, amennyit akar, ne próbálja meg kényszeríteni. Hagyni kell, hogy a gyermeke saját akaratából változzon.

  Üdvözlettel: Dr Kardos Zsuzsanna


 • 3 A kérdező mondta 1 éve | válasz erre: 2

  !

  Kedves Zsuzsanna!
  Köszönöm szépen kedves és gyors válaszát!
  Amiket javasolt, azt már megtettük, hiszen mindig együtt eszik a család, abból adok neki is, amit mi eszünk. De az a probléma, hogy alig eszik valamit, és máris kéri a joghurtot. Ha nem adok neki joghurtot, akkor ordít és nem hajlandó mást enni, bármit elé tehetek.
  Üdvözlettel, anyuka.

 • Dr. Kardos Zsuzsanna

  2 Dr. Kardos Zsuzsanna Jó válaszadó mondta 1 éve


  Kedves Anyuka!

  Kétéves korban a gyerekek szeretnek utánozni, de nem szeretik, ha megmondják, mit csináljanak. Érdemes lenne legalább a három fő étkezés alkalmával együtt és ugyanazt enniük, hogy a kisfia kedvet kapjon az Édesanyjától a különböző ételekhez. Mindig csak nagyon keveset kapjon a tányérjára, csak egy-két falatot. Ha megette és kér még, akkor kapjon egy keveset újra. Azt javaslom, hogy ne próbálja rábeszélni semmilyen ételre és hagyja egyedül enni, ha pedig abbahagyta az evést, hagyja elmenni az asztaltól. Nincs ok csüggedésre, ebben az életkorban a gyerekek sokszor akaratosak, ezért ne próbálja semmire sem kényszeríteni, a változások majd jönnek maguktól.

  Minden jót kívánok! Dr Kardos zsuzsanna


 • 1 zoncsi2 mondta 1 éve

  !

  Noveremnek a fia csak ugy volt hajlando enni ha kartyaztak vele. Semmi fele formaban nem akart enni semmit kartya nelkul. Mikor kerdezte az orvosnot hogy mit csinaljon vele, azt mondta az orvosno, hogy ne idegeskedjen, ha ehes lesz majd eszik magatol. Ha eleg ehes lesz, majd eszik mast is. Es ugy is volt. Majd kiesett a szive, hogy nem eszik a gyerek, de minden csoda 3 napig tart. Nem birjak ok sokaig, probalgatjak a hatarokat.

Új válasz