kérdezte: Anonim 9 hónapja

létezik olyan hogy a 4 hetes baba elfelejti a jó szopási technikát?

Kedves Eszter,
4 hetes babám (első baba) a kezdetek óta kap tápszert mert nehezen indult be a tejem és kevés is volt neki (plusz besárgultunk ami miatt 7 napig voltunk a kórházban a szülés után), de sose kapott cumisüvegből és játszó cumit sem használunk. A kórházban itatópohárból és fecskendős módszerrel azóta itthon fecskendős módszerrel kapja a tápszert. Eddig egész ügyesen ette azt a mennyiségű anyatejet amim volt, sőt mondhatom már egyre több van, mert van olyan reggel hogy akár 80-100ml is tud/ tudott szopizni. reggelente amikor rengeteg tejem van és kb csak folyik jól eszik ügyesen. Pár napja azonban egyfolytában csak komfort szopizna... sőt már ott tartunk hogy amikor lenne tejcsi lenne akkor is csak komfort szopizik, és nem akar rendesen enni. Olyan szintű lett a nyűgössége hogy egész nap csak cicin lenne.... dehát ezt meg én nem bírom, sőt tegnap estére már a sírás kerülgetett, hogy sehogy nem nyugszik meg csak a cicin.

Ma reggel pedig a második etetésnél, amikor még bőven volt tejem (ő pedig biztosan éhes volt) nem evett egy ml-t se csak komfort szopizott. Persze utána adtam neki tápszert, mert arra rájöttem, hogy a sok sírás abból adódik hogy nem szopizik rendesen és éhes... és a komfort szopival nyugtatja magát. szerintem, mert tápszeres evés után kb 1 órát jól elvagyunk jókedvű érdeklődő mosolygós baba.

Mi lehet a baj? miért nem szopizik most úgy mint korábban és csak a reggel könnyen jövő anyatejcsit eszi.

köszönöm előre is a segítséget, és bízom benne hogy van megoldás, mert már azon gondolkozom hogy játszócumit adok neki hogy ezt a rengeteg szopizási ingert kielégítsem....

üdvözlettel,
Szukics Dóra

0 ember szerint jó kérdés

Új válasz